Sleephelling Bigi Pan weer afgesloten vanwege dringende werkzaamheden

De districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, heeft bekendgemaakt dat de sleephelling bij het Jamaerkanaal, dat toegang biedt tot het Bigi Pan-gebied, weer afgesloten moet worden voor dringende herstelwerkzaamheden. De aannemer heeft aangekondigd dat het kanaal van woensdag 11 tot en met zondag 15 september tijdelijk zal worden afgedamd. Gedurende deze periode is de toegang tot het Bigi Pan-gebied volledig gesloten.

De sluiting is noodzakelijk om de werkzaamheden veilig en vlot te laten verlopen. Belanghebbenden, waaronder vissers, toeristen en lokale bewoners, worden verzocht hiermee rekening te houden. De districtscommissaris benadrukt het belang van deze tijdelijke maatregel om toekomstige problemen te voorkomen.

De pas enkele maanden geleden opgeleverde sleephelling blijft gebukt gaan onder ernstige gebreken. De constructie, die bedoeld is om een essentiële toegang te bieden tot het Bigi Pan-gebied, heeft opnieuw aanzienlijke schade opgelopen. Aanhoudende regenval in het district Nickerie heeft geleid tot een stijging van de waterstand, waardoor water door de constructie lekt en de houten planken verder ondermijnt. Deze situatie heeft de helling vrijwel onbruikbaar gemaakt, wat grote gevolgen heeft voor de toegang tot het natuurgebied en de bijbehorende economische activiteiten.

Recent vastgelegde beelden toonden de verslechterde staat van de sleephelling. Ondanks eerdere herstelwerkzaamheden blijft de constructie gebrekkig, tot frustratie van lokale bewoners en boothouders. De gemeenschap in en rondom Bigi Pan heeft meermaals aangedrongen op een definitieve oplossing. 

De tijdelijke sluiting van het kanaal biedt de aannemer de mogelijkheid om grondige reparaties uit te voeren. Of deze werkzaamheden de gebreken permanent zullen verhelpen, is echter nog onzeker. De lokale bevolking blijft waakzaam en hoopt op een spoedige en blijvende oplossing voor de sleephelling, die van vitaal belang is voor de infrastructuur en economie van het gebied.

error: Kopiëren mag niet!