Psychisch gestoorde verdachte verwondt bij aanhouding agent met scherp voorwerp in gelaat

De politie van het bureau Uitvlugt heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 september de psychisch gestoorde verdachte B.V., die woonachtig is in de omgeving van de Reginalaan, in een winkel op de kruising van de Reginalaan en de Cocobiacoweg in de boeien geslagen ter zake diefstal, mishandeling en vernieling.

Toen agenten ter plekke arriveerden, was de verdachte B.V. nog in de winkel en constateerden de agenten dat het om de bekende psychisch gestoorde verdachte B.V. ging. Bij een ingesteld onderzoek kwam naar voren dat de verdachte een mobiele telefoon van een klant had weggenomen. 

Toen de politie overging tot de aanhouding van B.V. haalde hij een scherp voorwerp, dat hij bij zich had, tevoorschijn. Eén van de agenten liep daarbij een grote snijwond op in het gelaat. De bril van een andere agent werd kapotgeslagen en B.V. heeft met een steen de achterlampen van het dienstvoertuig vernield. 

Het lukte de politie op een bepaald moment de verdachte in de boeien te slaan, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau. De buit is op de verdachte aangetroffen en door de politie in beslag genomen. De rechtmatige eigenaar kon daarna weer over zijn goed beschikken. Na medisch te zijn behandeld zijn de agenten heengezonden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!