Australië wil kinderen van 14, 15 en 16 jaar bij wet weren van social media

De Australische regering wil nog dit jaar een minimumleeftijd introduceren voor het gebruik van social media. De Australische premier Anthony Albanese ziet het liefst dat de platforms uitsluitend te bezoeken zijn voor kinderen vanaf 14 of 16 jaar oud.

Wanneer de wetgeving geïntroduceerd wordt is nog niet duidelijk. De komende maanden zal de centrumlinkse regering van de premier een proef met leeftijdsverificatie doen. Dat schrijft persbureau Reuters.

De reden om dergelijke wetgeving in te voeren heeft volgens Albanese te maken met de risico’s die social media meebrengen voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen.

“Ik wil dat kinderen van hun apparaten af ​​en naar de voetbalvelden, zwembaden en tennisbanen gaan. We willen dat ze echte ervaringen opdoen met echte mensen, omdat we weten dat sociale media sociale schade veroorzaken,” verklaarde de premier tegen ABC News.

Hoe de wet, die kinderen weg moet houden bij platforms als Facebook, TikTok en Instagram, er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk.

error: Kopiëren mag niet!