Wat als Ingrid Bouterse voorzitter was geworden van de NDP 

Oud-first lady Ingrid Bouterse-Waldring is bijzonder actief in de Surinaamse politiek. De politica is in het nieuwe bestuur van de NDP onder leiding van Jennifer Geerlings-Simons gepromoveerd tot een van de ondervoorzitters, samen met onder andere oud-minister Sergio Akiemboto en fractieleider Rabindre Parmessar. Ingrid Bouterse is populair geweest tijdens de periode van het presidentschap van Bouterse. Ook nadien is zij onder de partijleden enorm gewild. 

Velen vragen zich af wat de politieke ambities zijn van de voormalige first lady. Wat als zij de gooi had gedaan naar het voorzitterschap van de NDP? Immers dit is niet onbekend in Latijns Amerika. Diverse voormalige first ladies hebben het roer van hun man overgenomen. Echtgenoot Desi Bouterse is momenteel nog steeds op de vlucht.. 

Politieke ambities 

Binnen de NDP zijn diverse ideologische kampen en diverse leiders maken zich op voor topfuncties. Ingrid Bouterse heeft publiekelijk geen gooi gedaan naar het presidentschap of andere functie in het staatsbestel. Echter wordt in de wandelgangen aangegeven dat de politica grote ambities heeft. Traditioneel is de functie van president binnen het Surinaams politiek bestel overigens weggelegd voor de voorzitter van de grootste politieke partij van het land.

Oud-vicepresident en parlementariër Ashwin Adhin heeft inmiddels publiekelijk aangegeven het presidentschap te ambiëren.  Simons heeft zich echter hierover nog niet uitgesproken.

error: Kopiëren mag niet!