SBB wordt getransformeerd naar Bos Autoriteit

De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) wordt getransformeerd naar een Bos Autoriteit. Het traject daartoe is ingezet, nadat van zowel het stichtingsbestuur als de regering groen licht was verkregen. SBB-directeur Ruben Ravenberg zegt dat binnen de organisatie het proces gaande is van ISO-certficering.

Alle bedrijfsprocessen dienen in kaart te worden gebracht. De bedrijfsorganisatie wordt intern worden versterkt. Zo zal de afdeling Personeelszaken omgebouwd worden tot een volledige HRM-afdeling. Ook worden de eerste stappen gezet richting wetgeving die de instelling van de Bos Autoriteit moet regelen.

De SBB is opgericht in augustus 1998 door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, die toen verantwoordelijk was voor het beheer van het Surinaams bos.  Sinds 2005 is de SBB een werkarm van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, GBB. Het lag in de bedoeling dat binnen 5 jaar na oprichting de SBB omgevormd zou worden tot een Bos Autorietit. 

De SBB heeft als doel het bevorderen van een duurzame, optimale benutting van de bossen van Suriname in het algemeen. Het houdt toezicht en controle op de voor houtproductie bestemde bossen in het bijzonder door toepassing van de in de Wet Bosbeheer 1992 daarvoor gegeven richtlijnen. 

Het is niet duidelijk hoe lang het proces van transformatie naar een Bos Autoriteit in beslag zal nemen.

error: Kopiëren mag niet!