Ingestort gebouw in Lucknow, India, kost acht mensen het leven, tientallen raken gewond

Indiase reddingswerkers hebben acht lichamen uit het wrak van een gebouw van drie verdiepingen in de noordelijke stad Lucknow geborgen, zo meldden berichten, waarbij de minister-president van de staat de doden ‘hartverscheurend’ noemde.

Het persbureau Press Trust of India (PTI) zond zondag beelden uit van stapels beton en reddingsteams van de staat met zware graafmachines die naar lichamen zochten. PTI citeerde functionarissen die zeiden dat er acht lichamen waren geborgen en dat 28 mensen gewond waren geraakt.

Yogi Adityanath, de minister-president van de staat Uttar Pradesh waar Lucknow ligt, noemde de doden ‘hartverscheurend’ in een verklaring en betuigde zijn medeleven aan de rouwende families van de doden.

Het bedrijfsgebouw, dat door meerdere kleine bedrijven werd gebruikt, waaronder als magazijn en als autowerkplaats, stortte zaterdagmiddag in. De oorzaak van de instorting werd niet meteen vastgesteld.

De krant Times of India citeerde getuigen die zeiden dat de afgelopen dagen twee vrachtwagens tegen het gebouw botsten tijdens het uitladen van goederen, wat mogelijk de instorting heeft veroorzaakt. 

Bouw- en constructie-ongelukken komen veel voor tijdens het moessonseizoen van juni tot september in India, waarbij oude en gammele bouwwerken bezwijken onder dagen van aanhoudende regen.

error: Kopiëren mag niet!