Filipijnse tv-evangelist verdacht van mensensmokkel, seksueel misbruik en kindermisbruik

Apollo Quiboloy na langdurige klopjacht in de kraag gevat

De invloedrijke Filipijnse tv-evangelist Apollo Quiboloy, die beschuldigd wordt van mensensmokkel, seksueel misbruik en kindermisbruik, is na een langdurige klopjacht eindelijk gearresteerd. Dat meldden de autoriteiten zondag.

Eind augustus vielen 2.000 agenten het reusachtig woon- en werkcomplex binnen van de 74-jarige Quiboloy en zijn Koninkrijk van Jezus Christus (KOJC) in miljoenenstad Davao City. Daar zou hij zich in een bunker hebben verschanst.

Maar de arrestatie van de naar eigen zeggen “eigenaar van het universum” en “aangewezen zoon van god”, die zich al zeker een halfjaar verstopt hield voor de autoriteiten, liet nog bijna twee weken op zich wachten.

Zondag kwam eindelijk het verlossende bericht van de Filipijnse autoriteiten. “Apollo Quiboloy is opgepakt’’, zei minister van Binnenlandse Zaken Benjamin Abalos Jr. op zijn Facebookpagina, zonder te specificeren hoe of waar hij zich al die tijd had weten te verbergen.

Woordvoerder van de Filipijnse politie Jean Fajardo bevestigde zondag tegenover verslaggevers van Reuters dat Quiboloy in het complex was gevangengenomen. Hij is samen met vier medeverdachten per militair vliegtuig naar de hoofdstad vervoerd nadat ze zich hadden overgegeven aan de autoriteiten, zei Fajardo.

error: Kopiëren mag niet!