Blokkade op Oost-Westverbinding: Buurtprotest roep om stroom en water

De bom barstte maandag  in Albina, toen buurtbewoners de Oost-Westverbinding ter hoogte van het Streekziekenhuis Marwina barricadeerden. Wat was hun boodschap? Simpel: Het had ze lang genoeg geduurd zonder adequate stroom en water. De situatie zette het land op scherp.

Gevraagd naar zijn mening reageerde president Chandrikapersad Santokhi bezorgd maar vastberaden. “Ik werd vanmorgen vroeg gebeld door de vicepresident. Hij gaf aan dat alles geblokkeerd was en dat we als regering snel moesten handelen.”

In een directe reactie belde de president de minister van Justitie en Politie. Hun plan was tweevoudig: eerst moest de weg worden vrijgemaakt, daarna moest er een dialoog gestart worden met de buurtbewoners. “Zoals we altijd doen, vormden we een clusterteam van ministers, inclusief vertegenwoordigers van SWM en EBS, om de problemen van de bewoners aan te pakken”, legt Santokhi uit.

De inzet was duidelijk: luisteren naar de bezwaren van de buurt en directe oplossingen bieden. “De minister van Justitie en Politie stelde voor om persoonlijk met het clusterteam naar Albina af te reizen om met de bewoners in gesprek te gaan”, voegde de president toe.

Beelden van het protest wisten al snel hun weg naar de media en hadden een wrange nasmaak. “Het is betreurenswaardig dat de emoties zo hoog zijn opgelopen”, gaf de president toe. Hij verwees naar de uitdagingen die het land te wachten staan, maar benadrukte ook de noodzaak om deze specifiek en urgent op te lossen. “Het is niet prettig als mensen langdurige perioden zonder elektriciteit of water zitten. Het is een rechtvaardige eis en een probleem dat serieus moet worden aangepakt.”

De president beloofde dat er concrete maatregelen worden genomen. “Als het op het niveau van de president moet worden opgelost, dan zullen we dat ook doen”, verzekerde Santokhi.

Dus, terwijl de buurt weer tot rust komt en de blokkades verdwijnen, is het aan de regering om hun belofte waar te maken en te zorgen voor stabiele stroom- en watervoorzieningen in Albina. De weg mag dan wel vrij zijn, maar de weg naar duurzame oplossingen ligt nu open.

error: Kopiëren mag niet!