‘De koningin van Para’ Louisa Alexandrina Vyent Pengel Seedorf vierde 5 september haar 100e verjaardag

5 september 1924 – 5 september 2024, 100 mooie gezonde jaren voor Louisa Alexandrina Vyent Pengel Seedorf, meer bekend als ‘tante Lulu’ van plantage Onverwacht. Er werd drie dagen lang gefeest op plantage Onverwacht, waar onze mooie, hippe en altijd vrolijke tante/oma Lulu woont.

Ze is alom bekend binnen het district Para en is zeer geliefd bij zowel plantagebewoners als haar grote familie afkomstig van de bere’s Seedorf, Pengel en Vyent van respectievelijk Berg en Dal, La Prosperité en Onverwacht.

Tante/Oma Lulu heeft altijd een grote sociale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van plantage Onverwacht waar ze talrijke kinderen heeft grootgebracht.

Uit dankbaarheid en als cadeau is ze vaak op vakantie geweest naar bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Spanje, Engeland en de Verenigde Staten van America. ‘Doe goed , leef goed met mensen om je heen en wees vooral goed voor jezelf’ is het advies van tante Lulu.

Deze waarden heeft tante Lulu meegekregen van Rosianna Margaretha Seedorf van plantage Berg en Dal en Jacob Mozes Pengel van plantage La Prosperité, Bersaba.

Haar opa, Petrus (Pluto) Seedorf werd 15 jaren na de afschaffing van de slavernij geboren en was ‘Leriman’, voorlezer van de Evangelische Broeder Gemeente, EBGS. Tante Lulu baarde twaalf kinderen waarvan de voorlaatste, Maurits, als baby van 11 maanden is overleden. Intussen is het gezin van de dolgelukkige tante Lulu uitgegroeid met 36 kleinkinderen, 43 achterkleinkinderen en 2 bedachterkleinkinderen.

Ruim 50 jaar heeft ze lief en leed gedeeld met haar echtgenoot en ze benadrukt hierbij: ‘Hij is een hele goede man en vader geweest hoor, ik ben erg gelukkig geweest met hem’. Toen tante Lulu 70 jaar oud werd organiseerde ze zelf drie dagen lang feest. Daarom hebben de kinderen bij haar 100ste  verjaardag ook drie dagen lang gefeest. Het feestje begon op 4 September, op haar owru yari en eindigde op 6 September met de ‘Bring your bottle’ party.  

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!