Wolven die kinderen doden veroorzaken paniek in India

De vierjarige Sandhya sliep buiten haar lemen hut in de Indiase staat Uttar Pradesh op de avond van 17 augustus toen een stroomstoring het dorp in duisternis hulde.

“De wolven vielen aan binnen twee minuten nadat de lichten uitgingen. Tegen de tijd dat we ons realiseerden wat er gebeurde, hadden ze haar meegenomen”, herinnert haar moeder, Sunita, zich.

Sandhya’s lichaam werd de volgende dag gevonden op de suikerrietplantages, zo’n 500 meter van haar huis.

Sinds half april terroriseert een golf van wolvenaanvallen ongeveer 30 dorpen in het district Bahraich, vlakbij de grens met Nepal. Negen kinderen en een volwassene zijn door de wolven weggevoerd en gedood. Het jongste slachtoffer was een eenjarig jongetje en het oudste een 45-jarige vrouw. Minstens 34 anderen raakten gewond.

Angst en hysterie hebben de getroffen dorpen in hun greep. Veel huizen in het dorp hebben geen sloten, kinderen worden binnen gehouden en mannen patrouilleren ’s nachts door de donker verlichte straten.

De autoriteiten hebben drones en camera’s ingezet, vallen gezet en vuurwerk gebruikt om de wolven weg te jagen. Tot nu toe zijn er drie wolven gevangen en overgebracht naar dierentuinen.

India heeft naar schatting 3.100 wolven verspreid over verschillende staten. 

error: Kopiëren mag niet!