“Ondanks dat ik buiten werk, voel ik geen wind, alleen hete lucht”

De stijgende prijzen en de intense hitte vormen dagelijkse uitdagingen, aldus een straatverkoper in gesprek met Dagblad Suriname. “Ondanks dat ik buiten werk, voel ik geen wind, alleen hete lucht. Twee weken geleden besloot ik niet meer dagelijks te verkopen; het is onhoudbaar”, zegt hij. Naast zijn eigen ongemak lijdt ook de kwaliteit van de groenten onder de hitte.

Hema, die samen met haar schoondochter groenten en fruit verkoopt, zegt dat ze pas ’s middags beginnen. “Mijn man verkoopt ’s ochtends tot tien uur, daarna pas weer vanaf vier uur. Werken in deze hitte is onmogelijk. Je gezondheid gaat eronder lijden”, verklaart zij.

Een andere verkoopster die ook huis-aan-huis levert, ziet wel succes. “De verkoop loopt goed en ik ga met een gerust hart naar huis”, zegt ze. Door op verschillende locaties te verkopen, vergroot ze haar klantenkring.

“Rijden met airco en een koelbox vol ijs en water maakt het dragelijk”, voegt ze toe. “De hogere benzineprijzen neem ik voor lief; het is beter dan met onverkochte groenten blijven zitten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!