De wolharige mammoet is ‘dichterbij dan mensen denken’ 

Colossal Biosciences, een biotechnologie- en genetische manipulatiebedrijf in Texas, beloofde onlangs om wolharige mammoeten, Tasmaanse tijgers en dodo’s weer tot leven te brengen.

De wetenschappers zijn naar verluidt ‘heel dichtbij’ om enkele uitgestorven soorten, zoals wolharige mammoeten en dodo’s, uit de vergetelheid te halen. Live Science meldt dat de wetenschap van ‘de-extinctie’ de afgelopen twee decennia dramatisch is verbeterd, en dat zou kunnen betekenen dat de eerder genoemde beesten en zelfs de Tasmaanse tijger terugkeren.

Colossal Biosciences beloofde onlangs om het trio terug te brengen om ‘de biodiversiteit te verrijken, vitale ecologische rollen aan te vullen en de veerkracht van het ecosysteem te versterken’.

Sommige experts denken echter dat dit catastrofale gevolgen kan hebben. “We hebben als mensen de arrogantie dat we onze technologie kunnen controleren”, vertelde Oswald Schmitz, hoogleraar populatie- en gemeenschapsecologie aan de Yale University, aan Live Science. “Ik ben er niet zo van overtuigd.” “Wat weg is, is weg,” voegde Schmitz toe.

Maar Ben Lamm, medeoprichter en CEO van Colossal Biosciences, vertelde Live Science dat de terugkeer van verloren dieren “dichterbij is dan mensen denken”.

error: Kopiëren mag niet!