Allerlei pseudo offshore olie-experts maken lokaal hun platform

Een groeiend aantal pseudo-experts in offshore olie claimt de rol van autoriteit te vervullen door informatie van Google en andere bronnen te verzamelen en deze als hun eigen kennis te presenteren. Deze zelfbenoemde olie-experts proberen hun voetafdruk achter te laten voor toekomstige banen en consultancy-opdrachten in de industrie.

“Het gaat hen om zichtbaarheid en geloofwaardigheid”,zegt Sylvester, onze huis-econoom. “Ze maken gebruik van zwakke mediafora, waar de samenstellers weinig tot geen kennis van de materie hebben, waardoor zij een platform krijgen voor een eenzijdige presentatie.”

Met sensationele claims zonder bewijs trekken deze pseudo-experts mediabelangstelling. Ze presenteren zichzelf als insiders met exclusieve inzichten en geven interviews en schrijven opiniestukken om hun profiel te verhogen.

Op dit moment rust veel van hun speculatie op de verwachte beslissing van TotalEnergies in december, tijdens hun boardvergadering. Sylvester waarschuwt: “Tot die tijd is het koffiedik kijken. Alles kan nog veranderen; het is nu vooral rustig afwachten en de adem inhouden.”

error: Kopiëren mag niet!