Wilgo Valies: Van politiek naar vakbondswerk, een inzichtrijke reis

Wilgo Valies, ooit actief in de politiek, keerde recentelijk terug naar zijn wortels in het vakbondswerk. Zijn overstap van de NPS naar DA91, zonder uiteindelijk een politieke rol op zich te nemen, was een reflectie van zijn overtuiging dat het zijn tijd nog niet was om een wezenlijke politieke bijdrage te leveren. In zijn eigen woorden: “Het is nog niet mijn tijd om door te breken in de politiek.”

Bij de oprichting van DA91 in 1991 maakte Wilgo Valies al deel uit van DA91, (red, DBS)

Valies heeft zijn focus hernieuwd op onderwijs en de rechten van leerkrachten. Zijn ervaring als bondsvoorzitter heeft hem geleerd hoe cruciaal het is om op te komen voor onderwijsprofessionals en studenten. Hij benadrukt dat goed onderwijs de hoeksteen is van een welvarende samenleving en dat de basisvoorwaarden voor zowel docenten als leerlingen moeten worden verbeterd.

In de afgelopen jaren heeft Valies een wezenlijke bijdrage geleverd aan de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Hij stelt dat veel politieke leiders hun persoonlijke belangen boven die van het volk stellen, wat de ontwikkeling van de samenleving belemmert.

“Onderwijs is essentieel voor de ontwikkeling van ons land”, zegt Valies. “Wanneer politieke leiders zich niet druk maken over onderwijs, kunnen we nooit het gewenste ontwikkelingsniveau bereiken.”

Valies roept op tot een verandering in het bestuur van Suriname en mobiliseert de samenleving om samen te werken aan een betere toekomst. “We moeten nieuwe leiders aanwijzen die werkelijk de ontwikkeling van deze natie ter hand kunnen nemen op een duurzame manier”, aldus Valies.

error: Kopiëren mag niet!