Lancering Grondzaken Database: President Santokhi zet in op digitalisering en efficiëntie

De regering heeft donderdag op het Kabinet van de President een nieuwe database voor grondzaken gelanceerd, met als doel de digitalisering en transparantie rondom deze kwesties te bevorderen.

De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) en directeur Algemeen Beheer van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer(GBB), Sieuwkoemar Ramsukul en het korps van districtscommissarissen.

De introductie van de database biedt moderne oplossingen voor een efficiënter beheer van grondgegevens. Het systeem versnelt werkprocessen, vermindert administratieve vertragingen en zorgt voor een betrouwbare en veilige opslag van alle relevante informatie. 

Tijdens de lancering benadrukte president Santokhi dat de nieuwe database de transparantie in grondaanvragen aanzienlijk zal vergroten. “Burgers zullen in staat zijn om hun klachten in te dienen, en deze zullen door deskundigen worden behandeld”, aldus de president. Het primaire doel van de nieuwe Database Grondzaken is het wegwerken van achterstanden bij het verwerken van aanvragen voor domeingrond, die door de jaren heen zijn ingediend bij het ministerie van GBB. 

De digitalisering van grondgegevens is een cruciale stap in het verbeteren van de efficiëntie binnen het ministerie van GBB. De database is uitgerust met de nieuwste beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alle gegevens veilig en beschermd blijven. “Met deze nieuwe database zijn wij voorbereid op toekomstige groei en ontwikkelingen binnen het grondbeleid”, verklaarde president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!