Struisvogel legt verkeer plat op drukke weg in South Dakota, VS 

Een struisvogel zorgde dinsdag voor opschudding toen hij ontsnapte uit een trailer en een drukke weg opliep in South Dakota (VS) en auto’s tot stilstand bracht, volgens agenten en beelden op social media.

De 2,13 meter hoge struisvogel huppelde rond het middaguur de vierbaansweg in Sioux Falls op en bleef minutenlang doelloos in het midden van het verkeer staan, waardoor automobilisten begonnen te gillen, zo blijkt uit beelden. Sommige forenzen trapten hard op hun rem, terwijl anderen uit hun auto sprongen en probeerden de torenhoge lastpak weg te lokken van het verkeer door hem eten aan te bieden.

De vogel werd uiteindelijk gevangen door zijn eigenaar van buiten de staat en teruggebracht naar een trailer, waarin verschillende andere struisvogels werden vervoerd, aldus een politiewoordvoerder.

“De struisvogel liep geen verwondingen op, leek in orde te zijn en was weer bij zijn eigenaar voordat we hem moesten overnemen”, vertelde Thomas Rhoades, een medewerker van de Sioux Falls Animal Control, aan de krant Argus Leader.

error: Kopiëren mag niet!