Reguliere RvM- en Regeringsraad-vergadering niet doorgegaan 

De reguliere Raad van Ministers-vergadering onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk is woensdag niet doorgegaan. Ook de regeringsraadvergadering, die iedere week op het Kabinet van de President onder leiding van president Chan Santokhi wordt gehouden, vond niet plaats. Formeel is hierover geen aankondiging gedaan. 

Wel gaf Brunswijk vorige week bij de laatst gehouden Raad van Ministers  tegenover de pers aan: “Om niet te komen. Ik ben er dan niet.” 

Dagblad Suriname verneemt uit goed geïnformeerde bronnen dat diverse ministers met vakantie zijn. Een bron binnen het Kabinet van de Vicepresident laat weten dat Brunswijk buiten Paramaribo is. 

Momenteel is ook De Nationale Assemblee met reces. Diverse parlementariërs zijn uitlandig voor privédoeleinden. 

Grondwettelijk is vicepresident Brunswijk voorzitter van de Raad van Ministers. Bij het aantreden van de huidige regering werd bekendgemaakt dat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking plaatsvervangend voorzitter zal zijn van de Raad van de Ministers. 

Ook werd de wekelijkse ‘Regeringsraad vergadering (RRV)’  geïntroduceerd door Santokhi, tot ergernis van zijn Brunswijk en diens ABOP. Over de grondslagen van de RRV zijn diverse discussies geweest onder rechtsgeleerden en bestuurskundigen. Brunswijk heeft zich ook vaak beklaagd. Onlangs stelde hij: “De Grondwet zegt dat elk besluit dat de vicepresident neemt, kan worden teruggedraaid door de president van het land. En dat gebeurt veel.”

error: Kopiëren mag niet!