Bespreking gezondheidsbonden en clusterteam ministers verloopt goed

De bespreking eerder deze week tussen de gezondheidsbonden en het clusterteam van ministers onder leiding van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zijn goed verlopen. 

Partijen komen op 16 september weer bij elkaar om gemaakte afspraken nader te bespreken. Er is overeengekomen dat de overbruggingstoelage aan de werkers in de gezondheidszorg zal worden uitbetaald. De gezondheidsbonden zijn vorige week onder meer hierom in een protestdemonstratie op straat gegaan. 

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de overbruggingstoelage in juli niet uitbetaald, omdat zoals bij de landsdienaren het feitelijk om  de koopkrachtversterking gaat. De koopkrachtversterking voor overheidswerkers is in juli niet uitbetaald. Toen zijn bij de overheid namelijk de vakantiegelden uitbetaald. 

De gezondheidsbonden vinden dat de overbruggingstoelage voor werkers in de zorgsector niet hetzelfde is als de koopkrachtversterking. De overbruggingstoelage maakt volgens de gezodheidsbonden deel uit van de loon totdat er definitief een nieuw loonreeks voor werkers in de zorgsector komt. 

Tijdens de bespreking met de clusterteam van ministers is afgesproken dat de overbruggingstoelage zal worden uitbetaald. Wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden zal tijdens de vervolgbespreking op 16 september nader worden besproken. Bij de bespreking werd het clusterteam van ministers bijgestaan door het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (O.O) en de directies van de overheidsziekenhuizen.

error: Kopiëren mag niet!