Beroep onder de loep: Monteur – Hugo: “Onzekerheid is geen optie in ons vak”

In een recent interview met Dagblad Suriname benadrukt Hugo, een ervaren monteur, het belang van zekerheid in zijn vakgebied. “Als je onzeker bent over iets of iemand, doe het dan niet”, waarschuwt hij. Hugo wijst erop dat een kleine fout in zijn beroep kan leiden tot grote ellende. Hij had nooit gedacht dat hij monteur zou worden; aanvankelijk droomde hij ervan om agent te worden. Echter, naarmate hij ouder werd, zag hij de corruptie binnen het vakgebied en besloot een andere richting te kiezen.

“Ik wilde agent worden om mijn mensen en het land te beschermen, maar toen ik ouder werd, zag ik hoe corrupt het vak ook is. Zelfs als je eerlijk bent, word je op een gegeven moment gedwongen compromissen te sluiten”, vertelt Hugo. Uiteindelijk koos hij ervoor om samen met zijn vader als monteur te werken, wat hem dichter bij zijn gezin bracht.

Hugo benadrukt dat nauwkeurigheid essentieel is in zijn werk. “Een kleine fout kan tot gevaar leiden of de situatie verergeren”, zegt hij. Ondanks de uitdagingen en de complexiteit van het kopen en bestellen van onderdelen, streeft hij ernaar om zijn klanten het beste advies te geven en hen zo goed mogelijk te helpen.

Hugo legt ook uit dat hij en zijn vader een hecht team vormen. “Als ik iets niet kan, doet hij het, en andersom. Dit heeft onze band sterk gemaakt”, aldus Hugo. Hij wijst erop dat eerlijkheid en hard werken de kern zijn van hun ethos, en dit probeert hij ook aan zijn kinderen door te geven.

Inspirerend sluit hij af met een advies aan iedereen: “Volg je gevoel en wees zorgvuldig in wie je vertrouwt. Onzekerheid is geen optie als je werk of leven in de handen van een ander ligt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!