Bij diverse invallen in Apoera enorme hoeveelheden drugs en geld aangetroffen

Onder leiding van de Ressortcommandant van het ressort Apoera zijn maandag 2 september in nauwe samenwerking met de districtscommissaris een reeks gerichte invallen uitgevoerd op verschillende locaties binnen het ressort. Deze grootschalige actie had als doel om illegale activiteiten te bestrijden en de veiligheid binnen de gemeenschap te waarborgen.

Tijdens de invallen, die op meerdere plekken simultaan plaatsvonden, heeft de politie aanzienlijke vondsten gedaan. Bij de doorzoekingen zijn er enorme hoeveelheden vermoedelijk marihuana, crack en cocaïne ontdekt. Ook werd er een grote hoeveelheid gasoline, grote geldbedragen in Surinaamse dollar (SRD) en vreemde valuta, evenals een voorraad alcohol en sigaretten in beslag genomen en een ongedekte jachtgeweer met scherpe patronen.

Bij deze invallen zijn de drie verdachten B.C. (63), B.A. (61) en de 59-jarige G.P. aangehouden. Gebleken is dat het drietal niet in het bezit is van de noodzakelijke winkelvergunningen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten B.C. en B.A. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl de vrouwelijke verdachte G.P. na de procedures is heengezonden.
Deze operatie onderstreept de toewijding van de politie van Apoera om illegale activiteiten in de regio aan te pakken en een veilige leefomgeving voor de gemeenschap te garanderen. De samenwerking tussen de Ressortcommandant en de districtscommissaris blijkt cruciaal in het bevorderen van de openbare veiligheid en het handhaven van de wet, aldus meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!