Waarom je je USD moet omruilen voor goud: Een slimme strategie

Stel je voor, je legde in 2020 $100 aan de kant om te sparen. Fast-forward naar 2024, en nu is die $100 nog maar $82,49 waard. Ja, dat klopt. Je hebt maar liefst 17,5% van je koopkracht verloren! Dit komt door de inflatie, en het gebeurt zelfs met de “betrouwbare” Amerikaanse dollar.

In Suriname houden ook burgers, lokale banken en zelfs de Centrale Bank hun reserves in USD. Maar waarom eigenlijk? Ja, de USD is sterk vanwege de Amerikaanse economie en wordt wereldwijd vertrouwd als reservemunt. Toch is de waarde van goud in de afgelopen jaren veel sneller gestegen dan de dollar. Onze huis- econoom Michel legt het uit: met de wereldwijde onrust en economische onzekerheid stijgt goud in waarde als nooit tevoren.

Dus wat betekent dit voor jou? Simpel gezegd: je moet serieus overwegen om je dollars om te zetten in goud. Niet alleen zal dit je helpen de inflatie te bestrijden, maar het biedt ook een zekere mate van stabiliteit die de USD momenteel niet kan garanderen. Veel overheden zien dit ook in en diversifiëren hun reserves in andere sterke valuta’s en, je raadt het al, goud!

Wist je dat ongeveer 60% van de wereldhandel in USD gebeurt? Hoewel het vervangen van de USD niet gemakkelijk is vanwege de schaal en stabiliteit van de Amerikaanse economie, kun jij als slimme belegger zeker profiteren door wat goud aan je portefeuille toe te voegen.

Dus wacht niet langer. 

Overweeg om je USD om te zetten in goud en bescherm je koopkracht voor de toekomst. Het is een eenvoudige maar effectieve stap om je financiële stabiliteit te waarborgen, ongeacht hoe de wereldeconomie zich verder ontwikkelt.

error: Kopiëren mag niet!