Vrouw (30) in Polen ruim 5,5 jaar vastgehouden, zwaar mishandeld en verkracht

Justitie in het Poolse Glogów doet onderzoek naar een man die een vrouw ruim 5,5 jaar lang zou hebben mishandeld, verkracht en vastgehouden. De man is aangehouden en ontkent de beschuldigingen, meldt de Poolse justitie.

De 35-jarige man zou in de periode van 1 januari 2019 tot 28 augustus van dit jaar een 30-jarige vrouw fysiek en psychisch hebben mishandeld. Ook zou hij haar hebben opgesloten in een “onverwarmde bijkeuken met beperkte toegang tot voedsel en zonder toegang tot hygiëneproducten, stromend water, elektriciteit, toilet en andere voorzieningen”.

De Poolse justitie beschuldigt de man ook van psychisch geweld omdat hij haar zou hebben geïsoleerd van de buitenwereld, vernederd en uitgescholden. De man zou haar ook hebben verkracht.

De vrouw vertelt aan Poolse media dat de man haar vorige week dinsdag naar het ziekenhuis bracht vanwege een ontwrichte schouder. In het ziekenhuis besloot ze iemand te vertellen over haar situatie, waardoor er ingegrepen kon worden.

De vrouw zegt dat ze de man had ontmoet via het internet. Na een korte kennismaking spraken ze af in Glogów. Hij nam haar mee naar zijn huis en sloot haar op. Justitie spreekt van opsluiting in een “bijkeuken”, maar Poolse media schrijven dat het gaat om een varkensstal.

error: Kopiëren mag niet!