Stichting Saathi naar Nickerie voor heropening ‘Shiv Mandir’ 

De heropening van de ‘Shiv Mandir’ aan de Walideen Ishaakweg no. 22 te Nickerie vond zaterdag 31 augustus plaats. Op uitnodiging van het bestuur van de mandir en de motor achter al hetgeen daar manifesteert, de heer Ramon Jawalapersad, is de heer Kries Ramkhelawan met enkele leden en studenten van zijn team Stichting Saathi getogen naar Nickerie gegaan om dit heuglijk feit tezamen met de Nickeriaanse gemeenschap te vieren middels ‘bhajan en kirtan’.

Aanwezig waren de ambassadeur van India de heer Subhash Gupta, president Chandrikapersad Santokhi, de districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij Parmanand Sewdien.

Het was een avond met mooie toespraken en bhajans ter verering van Lord Shiva. De Nickeriaanse gemeenschap heeft genoten van de avond en het mooie arrangement gepresenteerd door Stichting Saathi.

Middels donatie van het Kabinet en de bewoners daar en enkele belangrijke sponsoren is de renovatie van de mandir opgepakt en is nu een feit. Door Stichting Saathi is een ‘Narmada Shivlinga’ gedoneerd, die thans voor elke bezoeker van de mandir een zegen zal zijn.

Kabir das die een beroemde schrijver en dichter was in India heeft heel veel dohas (gedichten in de vorm van boodschappen) geschreven die het doel van de mensheid en de gewenste levenswijze volgens de geschriften onderwijst. Een van de dohas luidt: “Haar bara hari bhajan kar dravya bara kuch dey akal bari upkaar kari jeevan ka phal yeh”, hetgeen betekent: je hebt dit leven gekregen hetwelk een geschenk is van God en je moet het gebruiken ten behoeve van de mensheid.

Een donatie hoef je dus niet altijd in geld te doen, je kunt tevens je krachten geven voor een goed doel, alsook je kennis kun je gebruiken ten bate van de gemeenschap.

“Wij van Stichting Saathi feliciteren het bestuur van de mandir alsook de gehele Nickeriaanse gemeenschap met deze mijlpaal en moge Lord Shiva een ieder zegenen die deze mooie mandir zal bezoeken.”

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!