‘Iconische boeg’ van de Titanic in verval

Het is het meest toonaangevende beeld van de film: de scène op de boeg van de Titanic waar Jack en Rose samen over het water ‘vlogen’. Nieuwe expedities naar het schip hebben echter ontdekt, dat een groot deel van de reling van het schip is gevallen.

De duikexpedities naar het schip, dat op 3.800 meter diepte ligt, vonden in juli en augustus plaats. Onderwaterrobots maakten zo’n twee miljoen beelden waarop te zien is hoe het wrak na meer dan 100 jaar op de zeebodem is veranderd, meldt de BBC.

Het schip zonk in april 1912 na een aanvaring met een ijsberg. Zo’n 1.500 mensen kwamen daarbij om het leven. In 2022 vond een andere expeditie naar de Titanic plaats. Op afbeeldingen die destijds werden gemaakt is te zien dat de reling nog aan het schip vastzat.

De duikexpedities van deze zomer werden uitgevoerd door het bedrijf RMS Titanic Inc. Het bedrijf is de enige die bergingsrechten heeft op de Titanic. In de loop der jaren heeft het bedrijf al duizenden items uit het wrak gehaald. Een selectie daarvan wordt over de hele wereld tentoongesteld.

error: Kopiëren mag niet!