Donaties voor Amerikaanse verkiezingen zullen stijgen

Door Phil Bainbridge
3 september 2024 – De campagnes van Kamala Harris en Donald Trump hebben tot nu toe meer dan $ 1,3 miljard opgehaald en nu ze de laatste twee maanden van de verkiezingen ingaan – wanneer de grootste donaties worden gedaan – lijkt dit te gaan stijgen.

De campagne van Harris heeft bijna $ 500 miljoen opgehaald, waarvan 42% afkomstig is van kleine donoren die minder dan $ 200 doneerden, wat de $ 264 miljoen van de campagne van Trump in de schaduw stelt. De campagne van Trump heeft echter de steun van meer dan $ 310 miljoen van donoren aan super PACS – Political Action Committees – die niet worden beperkt door de limiet van $ 6.600 per persoon van de Federal Election Commission om campagnes te leiden, maar die niet rechtstreeks met de kandidaat mogen samenwerken. De super-PAC’s van Harris hebben ongeveer $ 258 miljoen opgehaald.

De grootste donoren aan deze PAC’s zullen naar verwachting Timothy Mellon zijn, de teruggetrokken erfgenaam van het $ 14,1 miljard Mellon-familiefortuin, die meer dan 50% van de financiering voor de MAGA Inc super PAC levert, Tesla-baas Elon Musk die heeft gezegd dat hij $ 45 miljoen per maand zal uitgeven aan zijn eigen conservatieve America PAC. Aan de Democratische kant is Mike Bloomberg traditioneel een grote financier, maar hij doneert meestal laat in de campagne – hij heeft tot nu toe $ 27 miljoen gegeven aan pro-Democrat PAC’s – en Reid Hoffman, medeoprichter van LinkedIn.

error: Kopiëren mag niet!