Asabina noemt verdere verhoging governmenttake harteloos

Het Assembleelid, tevens voorzitter van de politieke organisatie BEP, Ronny Asabina, vindt de verdere verhoging van de governmenttake op brandstof door de regering gevoel- en harteloos. Met deze verhoging wordt de reeds getergde samenleving extra in de kosten gejaagd. 

De governmenttake op brandstof is in een jaar tijd met meer dan 100% verhoogd. Asabina zegt dat het erop lijkt, dat de huidige regeercoalitie op een andere planeet leeft. Ook al zou het met oogkleppen rondlopen zou het tenminste aanvoelen en signalen opvangen, dat het volk nagenoeg geen incasseringsvermogen meer heeft om in te leveren. De rek bij de bevolking is eruit, en het volgens de BEP-voorzitter de regering onwaardig om dit getergde volk steeds weer uit te melken..  

“Hoe gevoel- en harteloos kan je niet zijn om in een situatie van toenemende armoede en koopkrachtverlies de samenleving steeds met lastenverzwaring de put dieper in te duwen. Het is barbaars om gemarginaliseerden en kwetsbaren telkenmale het gelag te laten betalen. Dit schijnt de modus operandi van deze regering te zijn. Want stelselmatig en dus ook tegen beter weten in maakt de regering de keuze, neemt het besluit om de sociale onderkant van de samenleving met de te treffen maatregelen diep te raken”, aldus de politicus.

Volgens het Assembleelid is het geen wonder dat dit beleid structureel bijdraagt aan vergroting van de kloof tussen rijk en arm. Er zijn legio mogelijkheden  om met een gezond handhavings- en fiscaal beleid de kas van de staat behoorlijk te doen spekken. De regering kiest ervoor om bepaalde sociale klassen en groepen in de samenleving onder alle omstandigheden te beschermen. 

“Heilige huisjes moeten onaangeroerd blijven. Alles wijst erop dat armoedebestrijding niet hoog op de politieke agenda van deze regering staat”, aldus Ronny Asabina.

error: Kopiëren mag niet!