Toekomstige accreditering SWM-laboratorium als kwaliteitsgarantie

Volgens de leiding van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, is de accreditering van het laboratorium een cruciale stap om internationale normen te behalen en de betrouwbaarheid van waterkwaliteitscontroles in Suriname te verhogen. 

De accreditering zal niet alleen de kwaliteit en veiligheid van het drinkwater in Suriname versterken, maar ook de weg vrijmaken voor het uitvoeren van wateranalyses voor buurlanden. “Het is de bedoeling dat we na de accreditering ook monsters uit Guyana en Frans-Guyana zullen testen”, zo werd tijdens de aankondiging gemeld. Deze stap zal het laboratorium positioneren als een regionale leider op het gebied van waterkwaliteit.

Na de accreditering zal het Waterleiding Laboratorium van de SWM een van de weinige laboratoria in de regio zijn met een dergelijke certificering. Dit betekent dat niet alleen Surinaamse klanten, maar ook internationale partners kunnen rekenen op hoogstaande diensten. De uitbreiding naar regionale markten zoals Guyana en Frans-Guyana onderstreept de groeiende reputatie en het vertrouwen in de capaciteiten van het Surinaamse laboratorium.

De SWM benadrukt dat dit project een belangrijk onderdeel is van hun voortdurende inspanningen om de kwaliteit van de watervoorziening in Suriname te verbeteren en regionale samenwerking te bevorderen. “We zijn vastberaden om niet alleen aan de lokale behoeften te voldoen, maar ook om een cruciale rol te spelen in de regionale waterveiligheid”, aldus een woordvoerder.

error: Kopiëren mag niet!