Namibië wil meer dan 700 dieren doden, waaronder olifanten en nijlpaarden voor het vlees

Namibië is van plan om meer dan 700 wilde dieren te doden, waaronder olifanten, zebra’s en nijlpaarden, en het vlees te distribueren aan de mensen die worstelen met voedselonzekerheid, terwijl het land worstelt met de ergste droogte in 100 jaar.

De dieren die zullen worden afgeschoten, zijn 83 olifanten, 30 nijlpaarden, 60 buffels, 50 impala’s, 100 blauwe gnoes en 300 zebra’s, zo maakte het ministerie van Milieu, Bosbouw en Toerisme van het land bekend. Ze komen uit nationale parken en gemeenschappelijke gebieden met “duurzame wildaantallen” en worden gedood door professionele jagers, aldus het ministerie in een persbericht.

Het doel van het programma is om de gevolgen van de droogte in het zuidwestelijke Afrikaanse land te helpen verlichten, aldus het ministerie.

Namibië riep in mei de noodtoestand uit omdat de gevolgen van de droogte verergerden. Naar schatting 1,4 miljoen mensen — ongeveer de helft van de bevolking — zullen naar verwachting te maken krijgen met een hoge mate van acute voedselonzekerheid.

error: Kopiëren mag niet!