KPS korpschef Isaacs garandeert veiligheid

Hoofdcommissaris van Politie Bryan Isaacs van het Korps Politie Suriname (KPS) verzekert de veiligheid voor de samenleving. De politiebaas deed de toezegging ondanks de acties van de veiligheidsbonden tegenover lokale media. Echter, menig burger is kritisch over de garantie van de korpschef. “Met welke middelen garandeert hij de veiligheid? Als de politie normaal werkt, zijn wij al niet veilig.”

“Nu staken veiligheidsdiensten en plots kan hij de veiligheid garanderen”, stelt de 45-jarige Helima C. tegenover Dagblad Suriname. Zij werd eerder dit jaar slachtoffer van woningdiefstal. “Tot op de dag van vandaag is er geen klaarheid gebracht. Ik ga mijn spullen nooit meer terugkrijgen. 

Wat nu? Kunnen we ons huis even open laten? Gaan we niet meer beroofd worden. Garanderen betekent, dat je kan instaan voor je belofte, hoe gaat de korpschef dat doen?” 

Veiligheidsgevoel 

Hoofdcommissaris Isaacs, die eerder dit jaar de hoogste officier van het Korps Politie Suriname werd, stelt dat “het KPS er alles aan doet om het veiligheidsgevoel in de samenleving te doen terugkeren”. Dit gaf de korpschef aan tijdens een persconferentie van de politie. Het terugbrengen van het veiligheidsgevoel is een prioriteit voor de wetsdienaren. Hoofdcommissaris Isaacs gaf aan dat er “zowel preventief als repressief wordt opgetreden”.

“Er worden goede analyses gemaakt en er wordt opgetreden.” Hij gaf verder aan dat er ook alles aan wordt gedaan om illegale vuurwapens die in de samenleving in de omloop zijn eruit te halen. “Er wordt landelijk opgetreden zonder aanziens des persoons”, aldus Isaacs.  

Uitdagingen 

Dit komt op een moment dat er in de samenleving grote zorgen bestaan over de veiligheid. De Surinaamse Politiebond (SPB) de Bond van Penitentiaire Ambtenaren van de Beveiliging- en Bijstandsdienst (BBS) en de Bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS) zijn in actie en eisen lotsverbetering voor hun leden.

De zorgen in de samenleving worden verder verergerd door meldingen van onder andere minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie over het ontbreken van middelen en posten op vele strategische plaatsen in Suriname.

President Santokhi beloofde de bonden dat binnen een week de regering en bonden weer bij elkaar zullen komen en alle resultaten zullen finaliseren.

error: Kopiëren mag niet!