Brunswijk: “Mijn kantoor is geen Sociale Zaken”

Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP), is de toeloop van honderden burgers naar het Kabinet van Vicepresident aan de Sophie Redmondstraat zat. “Hier is geen Sociale Zaken. Maar, de nood in de samenleving is heel groot. Mensen komen hulp zoeken en je kan dat niet weigeren.” 

Volgens de tweede man van het land heeft hij al miljoenen SRD’s uit eigen zak uitgegeven aan het helpen van mensen. “Mensen kunnen geen huur betalen, geen medische kosten dekken en geen schoolspullen betalen. Zij komen dan hulp zoeken bij mij.”

Brunswijk ergert zich eraan dat de vakministeries geen middelen krijgen. “Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is belast met het sociaal beleid. Maar post onvoorzien en hulpmiddelen heeft nul cent erop”, beklaagde Brunswijk zich. Mede door zijn eigen sociale houding is de vicepresident ervan overtuigd dat zijn partij bij de verkiezingen van 2025 meer dan 100.000 stemmen zal halen. Of het nou de gebieden zijn in Boven-Suriname of aan de Marowijne, of diverse inheemse gebieden tot zo ver als Kwamalasumutu en de districten Nickerie, Commewijne en Saramacca, de ABOP is overal. Brunswijk is overtuigd van verkiezingswinst, gelet op zijn eigen populariteit. 

Brunswijk gaf ook eerder aan dat hij maximaal 15 tot 18 zetels voor de ABOP/PL combinatie ziet bij de Algemene Verkiezingen van 2025. “Wij hebben nooit 28 zetels in ons hoofd. Ik ken de kracht van de partij en ik mik op 15 zetels.” 

Brunswijk gaf ook resoluut aan dat hij alle minder ontwikkelde gebieden zal bezoeken richting de verkiezingen. Als volksleider zal hij zich bewegen onder het volk, meende Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!