‘Yu nanga mi’ populairste Suripop 2024 song met 1 miljoen views

Componist Clint Fazal Alikhan en zanger Kavish Kalka hebben met hun hit ‘Yu nanga mi’ de Surinaamse muziekscene veroverd. Het is misschien niet het winnende nummer van Suripop 2024, maar wel het populairste.

‘Yu nanga mi’ heeft binnen twee maanden maar liefst 1 miljoen views behaald op het YouTube-kanaal van Suripop! Vol ongeloof en blijdschap delen de componist en zijn zanger dit nieuws. Zij hadden wel verwacht dat het nummer succesvol zou zijn, maar niet zo snel. Hoe dan ook, ze zijn ontzettend blij met de mijlpaal die dit nummer heeft bereikt.

“Ik denk dat de samenleving het nummer echt voelt. Dat is waarom het zo in de smaak valt bij het publiek en zoveel views op YouTube heeft behaald”, zegt Fazal Alikhan in gesprek met Dagblad Suriname. Niet alleen op YouTube, maar ook tijdens de finale was merkbaar dat dit nummer een speciale plek had in de harten van velen. De mijlpaal van een miljoen views is voor Fazal Alikhan een bevestiging dat hij met ‘Yu nanga mi’ iets bijzonders heeft gecreëerd. Zelfs op huwelijken wordt het tegenwoordig op speciaal verzoek afgespeeld.”

Tegelijkertijd inspireert het hem om door te gaan met componeren en creatief te zijn. Wat hem ook trots maakt, is dat hij met het genre van dit nummer een nieuwe draai heeft kunnen geven aan een Suripop-compositie.

Voor Kalka is zijn debuut bij Suripop een zeer bijzondere ervaring. “Als Hindostaanse artiest ben ik heel bekend onder Hindostanen. ‘Yu nanga mi’ heeft ervoor gezorgd dat ik bij de totale Surinaamse samenleving en zelfs in Nederland nog meer bekendheid heb gekregen.”

Fazal Alikhan wilde hiermee de waardering voor zijn vrouw vastleggen en vereeuwigen, maar tegelijkertijd ook anderen te inspireren om elkaar lief te hebben, ongeacht de situatie.

De componist viert deze mijlpaal niet alleen met zijn echtgenote en vertolker, Kavish Kalka, maar ook met zijn team en de samenleving, die een grote bijdrage hebben geleverd.

“Een speciale dank gaat uit naar mijn vrouw voor het script van de video en mijn arrangeur ‘El Maestro’ Ernesto van Dal. Verder wil ik wil iedereen bedanken voor de aandacht die ‘Yu Nanga Mi’ krijgt. Jullie zijn geweldig en laten duidelijk zien wat jullie leuk vinden. 1M views… WOW!!! Dank jullie wel”, aldus de blijde Clint Fazal Alikhan. 

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!