Defensie-minister en VHP-kopstuk Krishna Mathoera verzekert achterban van continuering politieke carrière 

Defensie-minister en kopstuk binnen de coalitiepartij VHP, Krishnakoemarie ‘Krishna’ Mathoera, heeft laten weten dat zij haar “krachten zal blijven geven aan de politiek.” De politica deed dit naar aanleiding van speculatie onder de achterban.

“In februari 2015 verruilde ik mijn politie carrière voor de politiek. Sindsdien heb ik mij in alle oprechtheid ingezet voor de politiek, omdat politiek voor mij synoniem is aan het onbaatzuchtig dienen van de samenleving. Besluiten nemen voor nu en de toekomst in het belang van de natie. Het is mooi werk, maar complex. Ik heb het beste wat ik heb, gegeven. Zowel in het parlement als minister van Defensie”, stelt Mathoera. 

“Veel mensen vragen mij over mijn toekomstige ambities. Ik hou ontzettend veel van mijn land en mijn landgenoten. Ik vind het mijn plicht om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons land. Ik zal daarom doorgaan mijn krachten te geven aan de politiek. Hoe sterker een politieke partij met integere, kundige en betrokken leiders, hoe sterker het bestuur zal zijn. Ik geloof in de potentie en kracht van mensen. Wij, als leiders moeten deze potentie ontwikkelen en mensen in hun kracht zetten”, aldus de bewindsvrouwe via social media. 

Problemen veiligheidsborden

Naar aanleiding van de acties van de veiligheidsbonden heeft president Chan Santokhi minister Mathoera gevraagd om een clusterteam van ministers in te stellen die belast is met het oplossen van alle administratieve zaken. Dit heeft Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond aangegeven.

De keuze is gevallen op de bewindsvrouwe van gelet op haar trackrecord bij Defensie. “Het lukt wel bij Defensie om alles in orde te hebben, maar niet bij Justitie & Politie. Bevorderingen, resoluties, gratificaties, medailles laten veel te lang op zich wachten”, sprak Atompai. De veiligheidsbonden hebben inmiddels hun vertrouwen in JusPol minister Kenneth Amoksi meerdere malen opgezegd. Volgens Atompai deugt de man niet. 

Mathoera is nu belast om vóór maandag oplossingen te zoeken.

error: Kopiëren mag niet!