Asha Sohanpal stelt kinderboek ‘Shaytje in het Magische Bos’ voor

Vandaag duiken we in een betoverend verhaal met Asha Sohanpal, een manager, trainer en coach die samen met Dave Guthman een kinderboek heeft geschreven, getiteld ‘Shaytje in het Magische Bos’.

Dit boeiende avontuur wordt geïnspireerd door haar kleinzoon, Shaytje, die Sohanpal motiveerde met zijn nieuwsgierige vragen over de natuur tijdens hun wandelingen in de Nederlandse bossen en parken.

“Mijn kleinzoon stelde me veel vragen over de natuur, en ik realiseerde me dat andere kinderen deze vragen ook zouden hebben’, zegt Asha.

Haar vriendschap met Dave Guthman, die ook een passie heeft voor de holistische kant van het leven, vormde de basis voor hun boek.

Het hoofdthema van het boek draait om respect en waardering voor moeder aarde, verteld in een taal die kinderen goed begrijpen.

Het hoofdpersonage, gebaseerd op haar kleinzoon, is een nieuwsgierige en avontuurlijke jongen die graag de natuur verkent.

“Hij hield ons ook scherp tijdens het schrijfproces door aan te geven wat spannend zou zijn voor kinderen, zoals gemeene vosjes”, lacht Asha.

De samenwerking met Guthmanverliep soepel, mede door hun lange vriendschap die begon in Suriname. Samen hebben ze ook Surinaamse invloeden verwerkt in het boek, zoals Kronto Watra en koningin Mir. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar, maar kan ook jonger worden voorgelezen.

“Ik ben niet bang voor digitale concurrentie”, stelt Asha. Ouders waarderen het nog steeds om een fysiek boek te hebben. Het interactie-element van voorlezen en het bekijken van plaatjes is onvervangbaar.

Het vinden van de juiste illustrator was een uitdaging, maar zij vonden een jong talent in Amsterdam Zuid-Oost, een 14-jarige Surinamer.

Sinds de uitgave heeft Asha boeklezingen gehouden en presentaties gegeven aan scholen en bibliotheken, waaronder de burgemeester van Diemen. Ze moedigt jonge schrijvers aan om vastberaden te zijn en hun verhalen te delen met de wereld.

Met een gevoel van trots en voldoening sluit Asha haar verhaal af. Het boek ‘Shaytje in het Magische Bos’ is een prachtige weerspiegeling van haar passie voor de natuur, vriendschap en doorzettingsvermogen.

error: Kopiëren mag niet!