10 Downing Street bereidt zich voor op overlijden Larry The Cat

Volgens Britse media bereidt de hofhouding van 10 Downing Street zich voor om het einde van Larry The Cat aan te kondigen, de huiskat van de ambtswoning van de Britse premier. De 17-jarige kat heeft de gemiddelde levensduur van een Cyperse kat al overleefd en dus wordt gedacht dat ook Larry zich in zijn allerlaatste levensfase bevindt.

Bronnen van de overheid hebben aan het Britse blad The Times verteld dat er een persbericht en meerdere foto’s van Larry staan opgesteld, ‘klaar voor de treurige dag dat hij heengaat’.

Ook de Britse kwaliteitskrant The Independent spreekt over een ‘mediaplan’ om het eventuele overlijden van Larry aan te kondigen. Larry the Downing Street Cat, ook wel Chief Mouser to the Cabinet Office genoemd, is een voormalige asielkat en woont sinds 2011 in de woning.

De kat is een bekend en geliefd gezicht geworden in het Verenigd Koninkrijk en wordt vaak gezien buiten de deur van nummer 10 tijdens belangrijke politieke evenementen en nieuwsuitzendingen. 

De 17-jarige kat wordt verzorgd door het personeel van de ambtswoning. In 2011 werd hij na een rattenplaag in huis gehaald en benoemd tot Chief Mouser to the Cabinet Office.

error: Kopiëren mag niet!