Vakbondsleider Murwin Leeflang over acties veiligheidsbonden en anderen

Vakbondsleider Murwin Leeflang begrijpt waarom de veiligheidsbonden en andere bonden tot actie zijn overgegaan vanwege de moeilijke situatie, maar benadrukt ook het belang van geduld en samenwerking.

Leeflang prijst president Santokhi voor zijn inspanningen om het land met enorme schulden te besturen. Ondanks de economische uitdagingen heeft de regering maatregelen genomen om sociale voorzieningen te verbeteren en koopkracht te versterken. Deze acties zijn noodzakelijk om de economie gezond te maken, ook al doen ze tijdelijk pijn.

Leeflang benadrukt echter de noodzaak van goede communicatie tussen de regering en de bonden. Hij roept op tot proportionele en wettelijke acties en wijst op de wetten die het blokkeren van openbare wegen verbieden.

Hij merkt ook op dat veel vakbondsleiders verbonden zijn aan politieke partijen, wat de situatie ingewikkelder maakt. Volgens Leeflang moeten vakbonden en regering blijven overleggen om een stabiele en welvarende toekomst voor Suriname te waarborgen.

“Wat we nodig hebben is de bundeling en de spirit om dit land op te bouwen”, zegt Leeflang. Hij roept de president op om te blijven luisteren naar de noden van het volk, ondanks de moeilijke tijden.

error: Kopiëren mag niet!