President Santokhi zet week in voor snelle oplossing vakbondsproblemen

President Chan Santokhi kondigde na middernacht, vrijdagochtend, – na overleg met de veiligheidsbonden – aan dat een strak schema van een week gevolgd zal worden om de problemen van de vakbonden op te lossen. Een team zou dezelfde dag nog beginnen met het aanpakken van administratieve kwesties. Vertegenwoordigers van vakbonden bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, St. Vincentius Ziekenhuis en de Regionale Gezondheidsdienst waren ook bij het overleg aanwezig. De veiligheidsbonden hebben hun leden vrijdag de conceptvoorstellen voorgelegd.

Besluiten omvatten loon- en koopkrachtversterking met een tijdlijn voor dinsdag in het kabinetsberaad, een urgente aanpak van risico- en overbruggingstoelagen bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren en het Korps Brandweer Suriname, bevorderingen binnen de korpsen en een nieuw benzinebeleid. Bevorderingen voor Justitie en Politie moeten uiterlijk maandag 2 september afgerond zijn, evenals aankopen voor de korpsen.

De finale afronding van afspraken en besluiten is gepland voor zaterdag 7 september. Alle bevorderingen moeten maandag rond zijn met alle beschikking klaar. Risico- en penitentiaire ambtenaren toelagen moeten ook maandag worden afgerond, inclusief de overbrugging voor de brandweer. Lonen moeten uiterlijk 9 september op papier staan met een mogelijke koopkrachtversterking zonder belasting, tussen 30% en 40%. Men zegt dat er niet betaald kan worden, wat een aanvaardbaar voorstel noodzakelijk maakt.

error: Kopiëren mag niet!