Huisartsen Spoedpost Paramaribo: “Wacht niet als je vermoedt dat je kind ziek is”

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gezond en gelukkig opgroeit. Helaas komen kinderziektes vaak voor, vooral in periodes van droogte en warme dagen zoals we die nu ervaren.

Dit zijn een aantal symptomen om op te letten:

🚨Koorts: Dit kan een signaal zijn van een infectie. Houd de temperatuur van je kind goed in de gaten, vooral als de koorts langer aanhoudt of erg hoog wordt.

🚨Uitdroging: Door de hitte kan uitdroging snel optreden. Let op tekenen zoals een droge mond, minder plassen, en lusteloosheid.

🚨Veranderd eetgedrag: Weigeren te eten of te drinken, of juist overmatig dorst hebben, kunnen tekenen zijn dat er iets mis is.

🚨Braken en diarree: Deze symptomen kunnen snel leiden tot uitdroging en andere complicaties, vooral bij jonge kinderen.

🚨Lusteloosheid en sufheid: Als je kind ongewoon moe is, veel slaapt, of niet goed reageert, kan dit een teken zijn dat er iets ernstigs aan de hand is.

Wat kun je doen?

❤️Wees alert: Let goed op deze symptomen, vooral tijdens de warme dagen. Houd je kind koel, bied regelmatig water aan, en zorg voor een rustgevende omgeving.

🩺Laagdrempelig naar de huisarts: Aarzel niet om bij twijfel direct contact op te nemen met je huisarts. Het is beter om een keer te veel dan een keer te weinig advies in te winnen.

☎️Snelle actie redt levens: In deze periode is het belangrijk om niet te wachten als je vermoedt dat je kind ziek is. Vroege detectie en behandeling kunnen levens redden.

Bij de Huisartsen Spoedpost Paramaribo staan we altijd klaar om je te helpen en te adviseren. Neem geen risico’s met de gezondheid van je kind. Wij zijn er om te ondersteunen. Bel altijd eerst ons gratis telefoonnummer 124 voor advies. Wij zijn elke dag vanaf 12:00 geopend en in het weekend 24 uur geopend.

Samen zorgen we voor een veilige en gezonde omgeving voor onze kinderen ❤️

Huisartsen Spoedpost Paramaribo

error: Kopiëren mag niet!