Del Castilho: “Tegenactie veiligheidsbonden begrijpelijk”

Angelic del Castilho, voorzitter van DA’91, heeft haar mening gegeven over de acties van de veiligheidsbonden. Ze stelt dat deze acties een symptoom zijn van de diepe ontevredenheid in de samenleving. 

“Het is duidelijk dat mensen niet meer kunnen rondkomen met hun salarissen, sparen is onmogelijk en pensioengrondslagen zijn nihil”, aldus Del Castilho. Ze benadrukt dat de regering het probleem van de steeds dieper wordende armoede en de teloorgang van de middenklasse negeert.

Ze merkt op dat de stakingen begrijpelijk zijn, gezien de extra verantwoordelijkheden van veiligheidsdiensten en de ontoereikende voorzieningen om hun taken adequaat uit te voeren. Hoewel ze erkent dat het houden van vergaderingen op openbare wegen als ordeverstoring kan worden gezien, beschouwt ze het als een uiterste middel om aandacht te krijgen.

Del Castilho bekritiseert de onwil van de regering om naar de mensen te luisteren en te handelen. Ze wijst op de inconsequenties in het beleid, zoals dat de president plotseling tijd heeft om ’s avonds de bonden te ontvangen na harde acties, terwijl verzoeken eerder werden genegeerd. Ze roept op tot uitvoerbare en realiseerbare afspraken om rust te brengen in de samenleving, die dit hard nodig heeft.

error: Kopiëren mag niet!