Meer dan 6.960 stropers gearresteerd in Odisha (India) voor het doden en verhandelen van 2.869 wilde dieren

Meer dan 6.900 stropers zijn gearresteerd voor het doden en verhandelen van 2.869 wilde dieren in de afgelopen 10 jaar, vertelde minister van Bos, Milieu en Klimaatverandering Ganesh Ram Singkhuntia dinsdag aan het Congres van de Indiase deelstaat Odisha.

In antwoord op een vraag van Congreslid Taraprasad Bahinipati zei de minister dat de wetshandhavingsautoriteiten de afgelopen 10 jaar 6.960 stropers hebben gearresteerd en verschillende lichaamsdelen van wilde dieren in beslag hebben genomen, waaronder huiden, nagels en hoorns van tijgers, herten, sambar en andere wilde dieren, olifantenslagtanden en schubdieren.

De overheid heeft een gezamenlijke taskforce gevormd bestaande uit ambtenaren van bos- en politieafdelingen om de gevallen van stroperij van wilde dieren te onderzoeken en de nodige stappen te ondernemen, verklaarde hij.

In een andere schriftelijke verklaring aan het Huis zei de minister van Bosbouw dat er 54 bedreigde diersoorten zijn, waaronder 17 soorten reptielen, 15 soorten vogels en 22 soorten zoogdieren, die zijn geïdentificeerd in Odisha, volgens de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te beschermen, zijn er 19 heiligdommen, één nationaal park, twee tijgerreservaten, drie olifantenreservaten en één biosfeerreservaat opgericht in de staat, zei hij.

error: Kopiëren mag niet!