Brazilië vermoedt dat criminelen branden in São Paulo hebben veroorzaakt

Overheidsfunctionarissen in Brazilië zeggen dat ze vermoeden dat “criminelen” achter een record aantal branden zitten die grote delen van de staat São Paulo hebben verwoest.

Het hoofd van het Braziliaanse Nationale Bureau voor Bescherming en Civiele Bescherming, Wolnei Wolff, zei dat 99,9% van de branden in de staat door menselijk handelen was veroorzaakt. Hij zei ook dat er geen blikseminslagen of neergehaalde hoogspanningskabels waren geweest, wat de grote hoeveelheid branden zou verklaren. Vier mensen zijn gearresteerd.

Milieu-minister Marina Silva noemde de situatie “ongebruikelijk” en zei dat haar team nog nooit zoveel branden op afgelegen locaties tegelijk had zien ontstaan.

Ambtenaren hebben niet gezegd wat het motief was van degenen die de branden hebben gesticht, maar zeiden dat het feit dat ze tegelijkertijd in verschillende delen van de staat waren uitgebroken, erop duidde dat ze met opzet waren gesticht.

Twee mensen zijn omgekomen en meer dan 20.000 hectare is verwoest. Grote suikerrietvelden zijn onder de met de grond gelijk gemaakte velden.

Gouverneur Tarcisio de Freitas van São Paulo zei dat de vlammen zich bijzonder snel verspreidden door de hoge temperaturen, harde wind en lage luchtvochtigheid.

error: Kopiëren mag niet!