Braziliaan steekt uit het niets vrouw dood te Antonio do Branco aan Lawarivier 

Neergestoken man zwaargewond in ziekenhuis opgenomen

Een vrouw is dinsdag 27 augustus bij een Chinese supermarkt aan de linker oever van Lawarivier bij Antonio Do Brinco uit het niets doorgestoken door een onder invloed van drugs en alcohol verkerende Braziliaan.

Een getuige verklaarde dat zij en het overleden slachtoffer in gezelschap van twee mannen, na sluitingstijd van de supermarkt, zaten na te praten toen zij, de getuige,  een onbekende man zag aankomen. Toen hij het gezelschap dichtbij genaderd was, haalde die iets vanuit zijn broeksband en stak met kracht plotseling daarmee ter hoogte van de borst van een van de mannen aan de tafel waarna hij vervolgens een zwaaiende beweging met dat scherpe voorwerp maakte ter hoogte van de hals van het latere vrouwelijk slachtoffer en bracht haar ook nog 2 tot 3 steken toe in haar zij. 

Hierna rende de man weg terwijl de neergestoken vrouw in elkaar zakte bij de trap. Beide slachtoffers werden met spoed vervoerd maar Maripasoela aan de Franse zijde van de Lawa, maaar de vrouw overleed onderweg nog voordat ze het ziekenhuis bereikten. Het mannelijk slachtoffer is in kritieke toestand  opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte Moura Silva Elberson, geboren in Brazilië, is met behulp van omstanders aangehouden en is door de politie van Oost samen met het overleden slachtoffer overgevlogen naar Paramaribo . 

De verdachte verklaarde dinsdag 27 augustus aan te zijn gekomen op Surinaams grondgebied. Hij verklaarde onder invloed van alcohol en drugs tot de steekpartij te zijn overgegaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld, terwijl het lichaam van de vrouw in beslag is genomen voor obductie.

error: Kopiëren mag niet!