Wanhopige kreet AZP: Gepensioneerde en parttime verpleegkundigen worden opgeroepen mee te helpen 

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, heeft een wanhopige beroep gedaan op alle gepensioneerde AZP-verpleegkundigen om zich te melden voor werkzaamheden in het grootste ziekenhuis van het land. Ook worden verpleegkundigen die parttime diensten willen doen en alle overige verpleegkundigen opgeroepen om te helpen bij het ‘in stand houden’ van de zorg voor de Surinaamse samenleving. Dit gebeurt naar aanleiding van de extreem verslechterde situatie in de zorg.

Er zijn in de afgelopen tijd enorme tekorten ontstaan aan gespecialiseerd zorgpersoneel en capaciteit op diverse high care afdelingen van in het bijzonder het AZP en de overige ziekenhuizen. 

Op diverse gespecialiseerde afdelingen waar acute en topklinische behandelingen worden verleend, is de situatie kritiek. Met name de kinder intensive care units NICU/PICU kampen met tekorten, waardoor er slachtoffertjes te betreuren zijn. 

Het AZP stelt dat er in de afgelopen periode gewerkt is aan diverse oplossingsmodellen en interventies zijn gepleegd. Sinds 2023 is in overleg met ziekenhuizen een “braindrain toelage” geïntroduceerd voor het zorgpersoneel als een van de maatregelen ter indamming van het wegtrekken van zorgpersoneel.

Ook is het AZP in 2022 gestart met diverse opleidingen, waaronder ICU verpleegkundige opleiding, SEH, NICU en anderen. Verder zijn er Filipijnse verpleegkundigen aangetrokken voor de afdelingen ICU, NICU/PICU. Nu worden ook lokale krachten opgeroepen om hun ondersteuning te bieden.

Geïnteresseerden kunnen voor nadere informatie contact opnemen op het nummer 8833787.

error: Kopiëren mag niet!