Japan geeft noodwaarschuwing af nu tyfoon nadert

28 augustus 2024 – Japan heeft een noodwaarschuwing afgegeven nu de krachtige tyfoon Shanshan de zuidwestelijke regio nadert met zware regenval en sterke wind.

Autofabrikant Toyota heeft de activiteiten in al zijn binnenlandse fabrieken opgeschort en luchtvaartmaatschappijen en spoorwegmaatschappijen hebben ook enkele diensten geannuleerd in de komende dagen, aangezien de tyfoon, gecategoriseerd als “zeer sterk”, windstoten van 50 meter per seconde met windstoten tot 70 meter per seconde (252 km per uur/157 mph) met zich meebracht.

Shanshan zal naar verwachting de komende dagen het zuidwestelijke eiland Kyushu in Japan treffen en rond het weekend de centrale en oostelijke regio’s naderen, waaronder de hoofdstad Tokio, aldus het Japanse Meteorologisch Agentschap.

Tyfoon Shanshan-dreiging dwingt tot massale evacuaties in Japan

Er is een evacuatiebevel uitgevaardigd voor 845.000 mensen op het Japanse eiland Kyushu voorafgaand aan de verwachte aankomst van Shanshan, terwijl bedrijven het werk opschorten. Toyota heeft al zijn productielijnen stilgelegd.

Metro’s zijn overstroomd, treindiensten zijn stilgelegd, meer dan 230 vluchten zijn geannuleerd of uitgesteld en verschillende snelwegen zijn geblokkeerd vanwege het risico op overstromingen van het reservoir en aardverschuivingen.

error: Kopiëren mag niet!