Hoge Venezolaanse verkiezingsfunctionaris: “Geen bewijs dat Maduro heeft gewonnen”

In een interview met The New York Times uitte een functionaris van de Veezolaanse Kiesraad ernstige twijfels over de claims op overwinning van de autoritaire president Nicolás Maduro.

Hij zei in het interview, dat de crisismoeie natie zeker zal doen schudden, dat hij geen bewijs had dat de autoritaire president van Venezuela de verkiezingen van vorige maand had gewonnen.

Sinds de stemming van 28 juli hebben regeringen over de hele wereld scepsis en zelfs regelrechte ongeloof geuit over de claim van president Nicolás Maduro op een overwinning.

Maar de verklaring van Juan Carlos Delpino — een oppositielid van het overheidsorgaan dat de overwinning van dhr. Maduro aankondigde — vertegenwoordigt de eerste grote kritiek van binnenuit het kiesstelsel.

In een officieel gesprek met een verslaggever voor het eerst sinds de stemming zei Delpino dat hij “geen enkel bewijs” had ontvangen dat dhr. Maduro daadwerkelijk een meerderheid van de stemmen had gewonnen.

Noch het kiesorgaan noch de heer Maduro hebben tellingen vrijgegeven ter ondersteuning van beweringen dat de president herkozen is, terwijl de oppositie ontvangstbewijzen van duizenden stemmachines heeft gepubliceerd die aantonen dat hun kandidaat, Edmundo González, een overweldigende meerderheid heeft behaald.

error: Kopiëren mag niet!