Hoge temperaturen en watertekort leiden tot problemen

Suriname beleeft momenteel een droge periode met temperaturen oplopend tot 34-35 graden Celsius. Dit heeft geleid tot ernstige waterdrukproblemen bij de waterleverancier SWM. Ondanks de omvang van hun bedrijf zijn er geen meldingen of waarschuwingen uitgegeven, wat wijst op een gebrek aan transparante communicatie.

De voormalige directeur, Marlon Oosterling, stond juist bekend om zijn attentheid richting de burgerij.

Als gevolg van de droogte zien sommige huishoudens zich genoodzaakt extern water te kopen. Eén inwoner rapporteert dat hij  water moest aanschaffen voor SRD 1.000. Deze onverwachte kosten komen bovenop de reguliere waterrekening en drukken zwaar op het huishoudbudget.

Hoewel het voor sommige gezinnen haalbaar is om extra water te kopen, is dit voor velen een onmogelijke opgave.

De huidige situatie doet vragen rijzen over hoe talrijke huishoudens, die niet over dezelfde financiële middelen beschikken, met deze crisis omgaan.

Een betere communicatie vanuit de SWM en mogelijke interventies van de overheid zouden kunnen helpen om deze dringende kwestie op te lossen.

Het is essentieel dat steunmaatregelen worden genomen om zowel korte- als lange termijn oplossingen te vinden voor watertekorten en de gevolgen van de droogte in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!