Cindy’s kritiek op belastingdruk

Cindy, een maatschappelijk werkster, uit haar frustratie over de dubbele belastingdruk die zij en andere burgers ervaren. Volgens haar worden we letterlijk uitgemolken zonder adequate compensatie terug te zien. Dit roept de vraag op: zijn we niet allemaal slachtoffer van de grootste oplichting in het leven?

Belasting betalen over het geld dat je verdient is een systeem dat we als norm zijn gaan beschouwen. Maar het houdt daar niet op; we betalen ook belasting over het geld dat we uitgeven, zoals BTW op basisproducten. 

Vervolgens worden we belast op onze bezittingen, vaak betaald met geld waar al belasting over is geheven. Deze herhaalde belastingheffing voelt als een vicieuze cirkel, zegt Cindy, die ons steeds weer raakt in onze portemonnee.

Cindy’s punt zijn niet alleen persoonlijke grieven, maar een bredere maatschappelijke kwestie. Het gevoel dat het belastingstelsel onrechtvaardig is, kan leiden tot een groeiend wantrouwen in de overheid en het systeem. Mensen zien hun harde werk aan belastingen opgaan zonder dat ze het gevoel hebben er iets waardevols voor terug te krijgen.

Als maatschappelijk werkster ziet Cindy de directe gevolgen hiervan: gezinnen die moeite hebben om rond te komen, weggespoeld spaargeld, en beperkte middelen voor persoonlijke ontwikkeling. Ze roept op tot fiscale hervormingen die eerlijke belastingheffing nastreven en transparantie vergroten in hoe belastinginkomsten worden besteed.

error: Kopiëren mag niet!