President Santokhi ontvangt geloofsbrieven nieuwe Argentijnse ambassadeur

De nieuwe Argentijnse ambassadeur Emiliano Gabriel Waiselfisz heeft maandag 26 augustus officieel zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. 

Argentinië biedt veel potentieel voor samenwerking met Suriname, met name op het gebied van veeteelt, politieke consultaties, wetenschap en technologie. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor samenwerking in de olie- en gassector, evenals de export van Argentijns vlees naar Suriname.

President Santokhi zei in zijn toespraak dat de benoeming van de ambassadeur getuigt van de goede betrekkingen tussen beide landen. De president verwees naar de benoeming van Indrawatie Remesar als de niet-residerende ambassadeur van Suriname in Argentinië, wat volgens hem een belangrijke stap is om de samenwerking op verschillende gebieden te verdiepen. 

Ambassadeur Waiselfisz stelt, dat connectiviteit de grootste uitdaging is. “De grootste uitdaging is de connectiviteit. Suriname integreert in een zeer snel tempo met Zuid-Amerika, en nu moeten we de connectiviteit op het gebied van lucht, land en zee in orde maken.”

Ambassadeur Waiselfisz: “Ik was 12 jaar geleden in Suriname bij de opening van de ambassade en het is nu een eer om ambassadeur te zijn.”

error: Kopiëren mag niet!