Kerkhof voor NAVO-pantser: lijst van westerse wapensystemen vernietigd tijdens Kievs Koersk-gambiet

Naast toptroepen en buitenlandse huurlingen omvatte Kievs verrassingsaanval op de Koersk-regio een scala aan NAVO-apparatuur. Hier zijn enkele van de veelgeprezen NAVO-systemen die zijn vernietigd:

◾️ Challenger 2: De Britse strijdschuwe MBT verloor zijn status als de enige moderne tank die nooit door vijandelijk vuur is vernietigd toen Londen ze vorig jaar naar Oekraïne begon te sturen. Een Russische rondzwervende munitie vernietigde een Challenger 2 in de Koersk-regio medio augustus.

◾️ Abrams: De eerste Abrams-doding van Rusland in de Koersk-regio werd vorige week gemeld. Minstens 20 van de 31 Abrams die aan Kiev werden geleverd, zijn nu verloren gegaan.

◾️ HIMARS-raketartillerie: Minstens drie van deze schiet-en-scoot-raketartilleriesystemen zijn vernietigd tijdens de aanval op Koersk.

◾️ Stryker: Ongeveer een dozijn van deze Canadese APC-IFV-hybriden zijn vernietigd door Russische luchtmacht, Lancet-drones en marine-infanterie van de Zwarte Zeevloot in de regio Koersk, en nog eens twee zijn buitgemaakt.

◾️ Marder: Minstens drie van deze Duitse “Schutzenpanzers” zijn uitgeschakeld door Russische troepen in de regio Koersk.

◾️ Bradley: Acht van deze Amerikaanse IFV’s werden vernietigd in de loop van 24 uur op 12 augustus tijdens een doorbraakpoging. Vijf of meer werden uitgeschakeld tijdens gevechten elders.

◾️ Kirpi: Vorige week toonden Russische FPV-dronebeelden een aanval van een drone op een in Turkije gemaakte Kirpi MRAP die ergens in het gebied van Koersk opereerde.

◾️ Humvee: Deze alomtegenwoordige Amerikaanse voertuigen zijn gespot in MoD en media-rapporten over vernietigde vijandelijke uitrusting, met uitgeschakelde voertuigen in een reeks van modificaties, van varianten met machinegeweertorens tot ondersteuningsvoertuigen.

◾️ M113 APC: Minstens één M113 is geraakt door de dodelijke nieuwe EW-bestendige Knyaz Vandal of Novgorod bedrade FPV-drone van Rusland.

error: Kopiëren mag niet!