Indiase vrouw verdwijnt in sinkhole in Kuala Lumpur en is dagen later nog steeds spoorloos

In het stadscentrum van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is zondag voor de derde dag op rij gezocht naar een Indiase vrouw die verdween in een sinkhole. Het gaat om een toeriste die gewoon over het trottoir liep toen de grond onder haar voeten wegzakte en in een 8 meter diep gat viel.

De 48-jarige vrouw liep vrijdagmorgen op het trottoir toen die plotseling instortte. Gelijk daarna kwam een zoek- en reddingsoperatie op gang.

Van de vrouw is tot nu toe geen enkel spoor te bekennen, afgezien van een paar pantoffels die ze droeg of bij zich had. Ondergronds stroomt rioolwater en de kans bestaat dat de vrouw is meegesleurd.

Ook putten in de directe omgeving zijn daarom onderzocht, tot nu toe zonder resultaat. Er is inmiddels familie van de vrouw naar de onheilsplek gekomen.

De zoektocht trekt ook veel bekijks van omstanders. De oorzaak van het ontstaan van het sinkhole is nog onbekend. Sinkholes ontstaan als zand oplost door een overvloed van grondwater, bijvoorbeeld na veel regenval. Dan kan ook de straat erboven uiteindelijk inzakken.

De premier van Maleisië, Anwar Ibrahim, betuigde zondag zijn medeleven aan de familie. “De zoek- en reddingsmissie gaat door. Er zijn nog steeds problemen met de bodem”, vertelde hij verslaggevers.

error: Kopiëren mag niet!