Big Brother ontwijken en gewoon wat kletsen: dit is waarom de populariteit van Telegram wereldwijd omhoog schiet

Hoe meer de surveillancestaat zijn greep verstevigt, hoe meer mensen door zijn vingers glippen. Sinds de arrestatie van Telegram CEO Pavel Durov in Frankrijk is de interesse in zijn sociale media en berichtenservice omhooggeschoten. Het is de op één na meest gedownloade app in de App Store in de VS en de meest gedownloade App Store-app in Frankrijk in de categorie sociale media. Dit is wie de berichtenservice gebruikt en waarom het zo populair is.

Hoeveel gebruikers heeft Telegram?

◻️ Telegram heeft nu meer dan 950 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en streeft naar een miljard tegen het einde van 2024.

De app heeft zijn gebruikersbestand de afgelopen vijf jaar meer dan verviervoudigd.

Waar is Telegram het populairst? ◻️ Gegevens van analyseservice Demand Sage geven aan dat India, Rusland, Indonesië, de VS, Brazilië, Egypte, Vietnam, Mexico, Oekraïne en Turkije de top 10 landen van Telegram zijn qua gebruik, goed voor meer dan een kwart van het totale actieve maandelijkse gebruik. India heeft bijvoorbeeld 104 miljoen gebruikers, terwijl Rusland en Indonesië naar schatting 34,4 en 27,2 miljoen gebruikers hebben, en de VS en Brazilië respectievelijk 26,85 en 21,94 miljoen. Volgens andere bronnen heeft Rusland in werkelijkheid tot 85 miljoen gebruikers.

Wie gebruikt Telegram en waarom?

◻️ Slechts 30 werknemers hebben de titanische taak om een ​​app te runnen die door ongeveer 1/10 van de wereldbevolking wordt gebruikt. Ongeveer 80% van de gebruikers van Telegram gebruikt het om nieuws te krijgen (veel daarvan van onafhankelijke of niet-mainstream bronnen). Ongeveer 86% gebruikt het voor persoonlijke correspondentie, 63% voor groepsgesprekken en 52% voor communicatie met collega’s.

◻️ De verdeling van de geslachten is ongeveer 58% mannen en 42% vrouwen. Ongeveer 29,5% van de gebruikersbasis valt in de leeftijdscategorie 25-34 jaar en 24% in de leeftijdscategorie 35-44 jaar.

◻️ Telegram is vooral populair onder gebruikers die moe zijn van staats- en bedrijfscontrole, met Pavel Durovs absolutistische afwijzing van censuur en surveillance – ongeacht de bron – extreem populair. De functies van de app omvatten dingen als end-to-end-encryptie, zelfvernietigende berichten en tweestapsverificatie. Durov heeft de encryptiesleutels van Telegram angstvallig beschermd tegen beveiligingsdiensten die toegang willen tot gebruikersgegevens.

error: Kopiëren mag niet!